Treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde ook woensdag nog verstoord

© ERIC LALMAND BELGA

Op de spoorlijn van Kortrijk naar Denderleeuw is dinsdag sinds 10.05 uur het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde onderbroken. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Door een aanrijding is er grote schade en de technische ploegen van Infrabel zullen de hele nacht en ook woensdag nog voortwerken om de schade te herstellen.

Ter hoogte van de overweg Generaal Deprezstraat in Harelbeke heeft een te hoog geladen vrachtwagen de bovenleiding van beide sporen over een afstand van meer dan 500 meter beschadigd. Technische teams zullen de schade herstellen.

Vervangbussen

De NMBS legt vervangbussen in tussen Kortrijk en Oudenaarde en de treinen worden lokaal omgeleid via Deinze richting Gent. Dat zal ook woensdag nog het geval zijn.

Infrabel roept naar aanleiding van het incident (vrachtwagen)bestuurders nogmaals op om altijd de hoogte van hun lading goed te willen controleren. “Dit zijn vermijdbare incidenten die telkens veel hinder (voor de reizigers) veroorzaken en uiteraard ook veel schade en de noodzakelijke herstellingswerken”, aldus Petit.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.