Treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde nog tot vrijdag onderbroken

© BELGA
Bron: Belga

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde op de spoorlijn Kortrijk-Denderleeuw blijft ook donderdag onderbroken. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Vrijdagochtend zou er opnieuw een spoor in dienst kunnen worden genomen, het tweede spoor zou later op de dag volgen.

a

Aan de overweg Generaal Deprezstraat in Harelbeke veroorzaakte een te hoog geladen vrachtwagen dinsdag omstreeks 10 uur zware schade aan de spoorinfrastructuur. De bovenleiding van een spoor raakte beschadigd over 700 meter, de bovenleiding van het andere spoor werd beschadigd over een lengte van 1,2 kilometer.

De technische ploegen van Infrabel zijn sindsdien – ook ‘s nachts – aan de slag om de schade te herstellen. De schade blijkt echter complex, waardoor Infrabel nu mikt op vrijdagochtend om een eerste spoor opnieuw in dienst te nemen. Het tweede spoor zou dan later op vrijdag volgen.

Vervangbussen

Tot er opnieuw treinverkeer mogelijk is, blijven er vervangbussen rijden. De treinen worden lokaal omgeleid via Deinze richting Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.