Transportroute voor klei in Rollegem: ook Moeskroen niet akkoord

De vrachtwagens zouden ook in de Tombroekmolenstraat passeren. © Foto Google
Redactie KW

Niet alleen in Rollegem is er protest tegen het voorstel om Wienerberger klei en zand te laten vervoeren via de Schreiboomstraat.

Ook in Moeskroen zelf bekijken ze met argusogen wat er aan het gebeuren is. Het schepencollege van de Waalse stad wil ook een overleg met haar Kortrijkse collega’s.

Moeskroen is betrokken partij in dit dossier omdat de vrachtwagens van Wienerberger enkele wegen op zijn grondgebied zullen nemen. Via de Kannestraat, Rollegemsestraat, Oude Aalbeeksestraat, Schreiboomstraat en Tombroekmolenstraat (allemaal in Rollegem) rijden ze ook op de Basséestraat, de Geallieerdenlaan (N58) en de Gentsesteenweg (N43), om dan via de Moeskroensesteenweg de fabriek te bereiken.

Ontgoocheld

De Moeskroenenaars zijn ook bang dat de vrachtwagens het traject niet volledig zullen volgen. “De vrachtwagens kunnen vroeger afslaan (net voor de tunnel in Moeskroen) en via de Aalbeeksesteenweg naar de Moeskroensesteenweg rijden.”

Het schepencollege van de grensstad geeft ook mee ontgoocheld te zijn in Kortrijk. “Kort geleden zaten we nog samen om enkele gezamenlijke dossiers te bespreken, maar dit dossier legden ze niet op tafel.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier