De plannen om de kusttram weg te halen uit de dorpskern lagen al langer op tafel. Het nieuwe traject langs de kustweg N34 moet vooral de veiligheid en de rust in het centrum van Lombardsijde verhogen. Daarnaast levert het in principe ook tijdwinst voor de reizigers op. De nieuwe route van in totaal 2 kilometer is immers 300 meter korter dan het oude traject.

Het nieuwe traject langs de N34 betekent ook dat er met de haltes Schoolstraat en Zeelaan twee haltes bijkomen. In Lombardsijde worden de haltes Bad, Dorp en YMCA dan weer afgeschaft. De buslijnen 68 en 69 blijven wel behouden in de dorpskern.

Aan de officiële opening van het nieuwe traject koppelt gemeente Middelkerke op 24 mei ook een dorpsfeest. Op het tramvrije dorpsplein wordt animatie voor jong en oud voorzien. De lokale handelaars, cafés en verenigingen zullen tijdens Lombardsijde Feest meerdere eet- en drankstanden plaatsen.

(BELGA)

De plannen om de kusttram weg te halen uit de dorpskern lagen al langer op tafel. Het nieuwe traject langs de kustweg N34 moet vooral de veiligheid en de rust in het centrum van Lombardsijde verhogen. Daarnaast levert het in principe ook tijdwinst voor de reizigers op. De nieuwe route van in totaal 2 kilometer is immers 300 meter korter dan het oude traject.Het nieuwe traject langs de N34 betekent ook dat er met de haltes Schoolstraat en Zeelaan twee haltes bijkomen. In Lombardsijde worden de haltes Bad, Dorp en YMCA dan weer afgeschaft. De buslijnen 68 en 69 blijven wel behouden in de dorpskern.Aan de officiële opening van het nieuwe traject koppelt gemeente Middelkerke op 24 mei ook een dorpsfeest. Op het tramvrije dorpsplein wordt animatie voor jong en oud voorzien. De lokale handelaars, cafés en verenigingen zullen tijdens Lombardsijde Feest meerdere eet- en drankstanden plaatsen.(BELGA)