Tractorsluis maakt Diksmuidse Heirweg fietsvriendelijk

Redactie KW

In 2016 wordt het traject van de Diksmuidse Heirweg (Zedelgem) en de Diksmuidse Heerweg (Brugge) een weg voor plaatselijk verkeer.

De weg tussen de Snellegemsestraat en de Torhoutsesteenweg wordt een fietsvriendelijke weg van en naar Brugge, enkel nog bestemd voor fietsers, wandelaars, ruiters en landbouwvoertuigen. De ingreep kadert in het inrichtingsplan Groene Fietsgordel Brugge.


De gemeentebesturen van Zedelgem en Brugge hebben beslist om de Heirweg/Heerweg te onderbreken voor gemotoriseerd verkeer, behalve voor landbouwvoertuigen. Daarvoor wordt in 2016 een tractorsluis op de Diksmuidse Heirweg geplaatst ter hoogte van de Kezelbergstraat. Een tractorsluis is een verhoging in de weg waar auto’s niet over kunnen rijden. Wandelaars, fietsers, ruiters, menners en landbouwvoertuigen kunnen de tractorsluis wel passeren. In noodsituaties kan ook de brandweer voorbij een tractorsluis rijden. Er wordt gezorgd voor de nodige signalisatie.

Tractorsluis maakt Diksmuidse Heirweg fietsvriendelijk


Aanpassing in verplaatsingsgedrag

“Enerzijds zal dit van de bewoners van de Diksmuidse Heirweg/Heerweg enige aanpassing vergen in hun verplaatsingsgedrag. Anderzijds zal er in hun straat door de ingreep aanzienlijk minder autoverkeer rijden, waardoor deze het karakter van een woonstraat krijgt. En uiteraard zullen de bewoners zelf als wandelaar, fietser of ruiter van een grotere verkeersveiligheid kunnen genieten. Het autoverkeer wordt immers langs de hoofdverkeersassen zoals de Torhoutsesteenweg geleid”, klinkt het in een persmededeling.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten