Tractor verliest aanhangwagen, heldhaftige motard voorkomt ramp

De aanhangwagen was gevuld met 5 ton aarde. © GJZ
Redactie KW

Zaterdag rond 11 uur zorgde een losgeslagen aanhangwagen voor een ravage in de Bellegemsestraat in Bellegem. Nu blijkt dat een echte ramp werd vermeden.

De tractor met aanhangwagen stond in het centrum van de Kortrijkse deelgemeente te wachten om het verkeer door te laten. Dit op de hellende Bellegemsestraat. Plots schoot de aanhangwagen los en begon hij achterwaarts naar beneden te rollen. Het gevaarte kwam zowat 80 meter verder tot stilstand tegen een woning op de hoek met de Dottenijssestraat, vlak naast wijnhandel Amphora.

Brandweer en politie kwamen ter plaatse en de Bellegemsestraat werd deels afgezet. Met behulp van zware takelwagens werd de kar, gevuld met zowat 5 ton aarde, uiteindelijk losgetrokken. De woning, die de bewoners helemaal zelf hadden gebouwd, bleek serieus beschadigd. Rond 14.30 uur kon het verkeer weer door.

Zware takelwagens kwamen er aan te pas om de aanhangwagen los te trekken.
Zware takelwagens kwamen er aan te pas om de aanhangwagen los te trekken.© AXV

Dat er geen slachtoffers vielen, mag gerust een mirakel genoemd worden, want de Bellegemsestraat is de hoofdweg door het centrum van Bellegem. Een motorrijder speelde hierbij een grote rol. “Die persoon heeft meteen gezien dat de tractor in de problemen geraakte”, luidt het bij enkele getuigen. “Hij riep naar fietsers en automobilisten om zo snel mogelijk aan de kant te gaan.”

Motard gezocht

Dat er ook in de woning geen slachtoffers vielen, is al even opvallend. De kinderen van het gezin waren namelijk aan het spelen in de kamer waar de aanhangwagen zich door de gevel boorde.

De schade aan de woning is aanzienlijk.
De schade aan de woning is aanzienlijk.© AXV

Intussen zijn de hulpdiensten en ook de bewoners van de getroffen woning op zoek naar de motorrijder die door zijn heldhaftige optreden mensenlevens redde.

(GJZ-AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier