Ter hoogte van de overweg in de Pladijsstraat in Deerlijk reed een trein donderdagnamiddag een vrachtwagen aan. Drie reizigers raakten daarbij lichtgewond. Sinds vrijdagochtend is opnieuw één spoor in dienst.

De aangerichte schade is aanzienlijk. "Een aantal dragers van de bovenleiding raakte stuk. Verder is er schade aan de bevestiging van de dwarsliggers en aan één sein van de overweg. Ook vertoont één van de twee sporen een 'knik', wat tot vervangingen leidt. De technische ploegen controleren tot slot de fundamenten van de overweg", schetst woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel.

(BELGA)

Ter hoogte van de overweg in de Pladijsstraat in Deerlijk reed een trein donderdagnamiddag een vrachtwagen aan. Drie reizigers raakten daarbij lichtgewond. Sinds vrijdagochtend is opnieuw één spoor in dienst.De aangerichte schade is aanzienlijk. "Een aantal dragers van de bovenleiding raakte stuk. Verder is er schade aan de bevestiging van de dwarsliggers en aan één sein van de overweg. Ook vertoont één van de twee sporen een 'knik', wat tot vervangingen leidt. De technische ploegen controleren tot slot de fundamenten van de overweg", schetst woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel.(BELGA)