Torenkraan veroorzaakt bizarre verkeerssituatie

© (Foto PH)
Redactie KW

Een attente bewoner uit de Poelstraat in Oostkamp, tipte ons rond een bizarre verkeerssituatie langs de Brugsestraat in Oostkamp waar normaal de zone 30 van toepassing is.

Dat zou toch zo moeten zijn, ware het niet dat het lastgewicht van een torenkraan al vele dagen het zicht op het verkeersbord maskeert. Niets vermoedende automobilisten die uit de richting van Brugge komen, kunnen dus zonder problemen aan 50 km per uur doorheen de dorpskern rijden.

“Ik vind dit onverantwoord”, vertelt Bé Vandezee, de plichtsbewuste burger die ons daarvoor contacteerde. “Temeer dat dit nog ter hoogte van een zebrapad is! En wat als iemand daar geflitst zou worden aan overdreven snelheid? Dan zou die toch wel gelijk halen voor de rechtbank, toch?”

“Overleg met de bevoegde diensten is belangrijk alvorens naar de pers te lopen. Daarom heb ik de situatie woensdag al gemeld aan het politieloket in dienstencentrum OostCampus maar tot op heden, drie dagen later, is er nog niks aan de situatie veranderd. Enkele meters voor de kraan zou men toch minstens een extra verkeersbord kunnen overwegen, niet? Men is in Oostkamp blijkbaar nogal slordig met wegwijzers en verkeersborden”, besluit Bé.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier