Toegangswegen tot Oedelem krijgen een grondige facelift

Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van februari werden de bestekken goedgekeurd voor de renovatie van de Sijselestraat, tussen Markt en Melkweg. Ook de heraanleg van de Beernemstraat-Scherpestraat werd goedgekeurd.

Burgemeester Jos Sypré (CD&V) wil inzetten op inspraak bij wegenisontwerpen: “Dit deden we ook al bij de herinrichting van de Oudezakstraat. Corona maak het niet mogelijk om mensen bij elkaar te brengen. Daarom hebben we gewerkt met een schriftelijk procedure.”

Veilige fietspaden

Volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens (CD&V) zijn vooral de betonstraatstenen een doorn in het oog. Ze bieden geen rijcomfort en zorgen voor geluidsoverlast voor de bewoners. De betonstraatstenen worden vervangen door asfalt en de parkeerplaatsen worden herschikt. De gemeente wil deze werken nog voor het zomerverlof uitvoeren. Schepen Claudio Saelens: “Deze legislatuur besteden we de helft van ons investeringsbudget aan waterzuivering en renovatie van wegen, goed voor 6 miljoen euro.”

De nutsmaatschappijen zijn al bezig langsheen het traject Scherpestraat-Beernemstraat-Zuiddamme. “Jammer genoeg hebben ze de werken moeten stoppen door het slechte weer”, klinkt het. “In april starten ze opnieuw. Met de eigenlijke werken willen we starten na het zomerverlof. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, een nieuwe rijweg, nieuwe fietspaden en een herinrichting van het kruispunt Zuiddamme .” Burgemeester Jos Sypré, die zelf een fervent fietser is, is heel blij met de vooruitgang van het dossier. Na de Sint-Jorisstraat zal dit terug een mooie realisatie zijn. De as Sijsele – Oedelem – Beernem – Sint-Joris – Knesselare zal dan op elke toegangsweg veilige en comfortabele fietspaden hebben.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.