Toegang tot de Gavers wordt fietsvriendelijker, parking Meersstraat verdwijnt

Redactie KW

Een nieuwe parking aan de Gaversstraat moet ervoor zorgen dat auto’s niet langer tot in provinciedomein De Gavers moeten rijden. De parking aan de Meersstraat verdwijnt en maakt plaats voor een nieuw stuk groenzone. De werken zijn vooral gericht op het fietsvriendelijker maken van de toegang tot het provinciaal domein.

Langs de berm van de Gaversstraat in Deerlijk is de aanleg van een parking ter hoogte van de fietsbrug gestart. Daar moeten eind deze maand elf parkeerplaatsen komen. Voorbij deze nieuwe parking zijn auto’s niet langer toegelaten.

Landbouwers die in de buurt op hun akker moeten zijn, zullen via een wegneembaar paaltje wel nog kunnen passeren. De maatregel komt er om een veilige fietsweg richting De Gavers vanuit Deerlijk te creëren.

Omdat auto’s niet langerverder kunnen rijden, is de parking aan de Meersstraat niet lange rnodig. Die parking wordt omgevormd tot een stapelplaats voor de groendienst enerzijds en een nieuwe groenzone anderzijds. De huidige asfaltweg aan die parking wordt doorgetrokken als fietsverbinding naar de zwemzone. Alle werken zullen ongeveer een maand duren en worden uitgevoerd in opdracht van de Provincie. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier