Tijdelijke omleidingsbrug over Koolhofvaart in Ramskapelle

Redactie KW

Vanaf maandag 17 februari 2014 starten werken aan een duiker over de Koolhofvaart op de N355 Kinderlaan/Diksmuidse Weg, op de grens tussen Nieuwpoort en Koksijde.

De werken gebeuren in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. De bestaande stalen duiker wordt vervangen door een ter plaatse gebouwde betonnen duiker.

Een duiker is een kokervormige constructie onder een weg die de wateren aan weerszijden van die weg met elkaar verbindt. Tijdens de werken wordt de Koolhofvaart met behulp van een uitgegraven bypass rond de werfzone geleid. Over deze bypass komt een tijdelijke brug voor het gemotoriseerde verkeer met 1 rijstrook per rijrichting.

In de eerste fase wordt het verkeer over de ene helft van de duiker geleid, terwijl de andere helft wordt afgebroken en vernieuwd. In de tweede fase wordt de tijdelijke brug opgeschoven en wordt het verkeer over het vernieuwde deel geleid, waarna de resterende helft wordt afgebroken en vernieuwd.

Het op- en afrittencomplex nummer 3 op de E40 in Nieuwpoort blijft gedurende de volledige duur van de werken grotendeels open voor alle gemotoriseerd verkeer. Enkel de afrit naar Nieuwpoort wordt afgesloten voor het verkeer op de E40 komende van het binnenland. Het verkeer moet op de afrit de richting Diksmuide volgen en vervolgens op de rotonde in Ramskapelle terugkeren naar Nieuwpoort. De oprit vanop de N355 naar de E40 richting Frankrijk wordt afgesloten voor het verkeer komende van Pervijze. Het verkeer moet ofwel in Pervijze de N35 ofwel ter hoogte van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke de N39 volgen om het complex nummer 2 Oostduinkerke te bereiken en vandaar richting Frankrijk te rijden. Het verkeer voor de E40 richting Brugge wordt niet omgeleid. Gedurende de volledige duur worden de fietsers omgeleid via de Oude Spoorwegzate.

Het einde van de werken is voorzien tegen eind juni, op voorwaarde dat de weersomstandigheden het toelaten. Tijdens de weekends en vakantieperiodes met mooi weer is er verkeershinder mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier