Tijdelijke Kruispoortbrug eind januari open voor verkeer

Redactie KW

Zo bevestigt Claudia Van Vooren van De Vlaamse Waterweg nv. Momenteel zijn de voorbereidingswerken volop bezig.

Claudia Van Vooren van de Vlaamse Waterweg nv – sinds 1 januari varen Waterwegen en Zeekanaal nv en nv De Scheepvaart onder gezamenlijke vlag – meldt alvast dat de termijn van de bouw ambitieus is. “Het is de eerste keer dat we dergelijke constructie opzetten”, meldt ze.

Scheepsverkeer zo weinig mogelijk hinderen

“Aangezien heel wat stukken voor de tijdelijke Kruispoortbrug via het kanaal worden aangeleverd, willen we zo weinig mogelijk het scheepsverkeer hinderen. De werken zullen vooral ‘s nachts, wanneer er weinig beweging is op het water, en in het weekend plaatsvinden. Daarom is het nog koffiedik kijken hoe vlot de constructie van de tijdelijke brug zal verlopen. We mikken op eind januari”, aldus Claudia Van Vooren.

Snel alternatief

De tijdelijke oplossing voor de ontsluiting van het verkeer via de Kruispoort werd alvast eerder verwacht. “Normaal zou de brug eind december openen voor het verkeer”, duidt schepen van Ruimtelijk Ordening Franky Demon (CD&V). “De keuze voor een oudere brug is alvast gegrond. Met het stadsbestuur kozen we voor een snel alternatief. Dit om de verkeersstroom niet langer tegen te houden. Het is eerst en vooral een complex dossier, aangezien de komst van een nieuwe brug een Europese aanbesteding is. Daar wilden we niet langer op wachten. Een vergunning verlenen voor het opzetten van een tijdelijk brug was daarom de meest voor de hand liggende keuze.”

Wat betreft de verkeersstroom keert alles alvast terug naar de oorspronkelijk situatie. “Een goede zaak voor de inwoners van Sint-Kruis en Assebroek. Ook voor de bussen, waar de vertragingen opliepen, is dit een goede zaak.” (NDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.