https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over A10 met succes geplaatst

De tijdelijke brug wordt op termijn vervangen door een vast exemplaar.© JR
De tijdelijke brug wordt op termijn vervangen door een vast exemplaar.© JR
Redactie KW

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug geplaatst over de A10. De brug vervangt de onlangs afgebroken Konterdambrug die de wijk Stene met de Konterdam verbindt.

De A10 werd voor de gelegenheid helemaal afgesloten voor het verkeer en dat in beide richtingen. De plaatsing moest al veel eerder gebeuren, maar door het slechte weer in de maand februari en de bijkomende onderzoeken die onverwachts dienden te gebeuren om de veiligheid van de brughoofden te garanderen, stelde Agentschap Wegen en Verkeer de plaatsing uit.

Vast exemplaar

Een kraan hees de drie meter brede brug op zijn plaats waarna die vervolgens werd vastgemaakt aan de brughoofden. Nu de plaatsing van de brug achter de rug is moeten er nog aanpassingswerken gebeuren om de tijdelijke brug de laten aansluiten op de bestaande landhoofden. Die aanpassingswerken gebeuren in de loop van de week. Als alles goed verloopt, moet de brug operationeel zijn voor fietsers en voetgangers tegen 2 april, vlak voor de start van de paasvakantie dus.

De tijdelijke fiets- en voetgangersbrug moet fietsers en voetgangers opnieuw toelaten om vlot de verbinding te kunnen maken tussen de wijken Stene en Konterdam. De eigenlijke Konterdambrug, die in 1955 werd gebouwd, werd bijna twee maanden geleden afgebroken nadat de brug onherstelbaar beschadigd werd. De brug werd in december 2019 al verboden terrein voor autoverkeer. Alleen fietsers en voetgangers konden de brug blijven gebruiken. De tijdelijke brug wordt op een later tijdstip vervangen door een vast exemplaar. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.