https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Tielt zet ANPR-camera’s in om drukte op invalswegen te meten

© BELGA/JONAS D'HOLLANDER
Redactie KW

Vanaf september zullen acht ANPR-camera’s aan de invalswegen van het centrum van Tielt geplaatst worden om het doorgaand verkeer in de stadskern in kaart te brengen. Daarnaast wordt er ook een parkeertelling gehouden. Die moeten een inzicht geven in de parkeerbezetting in het stadscentrum.

In het kader van een herkomstbestemmingsonderzoek, met als doel het opstellen van een nieuw mobiliteitsplan, zullen vanaf september acht ANPR-camera’s geïnstalleerd worden op de invalswegen richting het stadscentrum.

Onderzoek uitgesteld

Die camera’s zullen de nummerplaten van passanten registreren en zo inzicht bieden in de herkomst en de bestemming van het verkeer, de intensiteit van het verkeer en het type verkeer op de invalswegen. Het onderzoek was aanvankelijk voorzien in november vorig jaar, maar door de coronacrisis gaven die resultaten een vertekend beeld.

Verkeersleefbaarheidsstudie

Daarom doet Stad Tielt nu in samenwerking met het Agentschap Wegen & Verkeer – dat ook meebetaalt in het onderzoek – een nieuwe poging.

“Het onderzoek kadert binnen een lopende verkeersleefbaarheidsstudie”, duidt schepen van Mobiliteit en Openbaar Vervoer Vincent Byttebier (CD&V). “Onze grootste bekommernis is het zwaar verkeer. Dat willen we zo veel mogelijk proberen weren uit het stadscentrum.”

Ook parkeertelling

Naast het herkomstbestemmingsonderzoek zal stad Tielt in samenwerking met studiebureau Vectric ook de parkeercapaciteit in de stad meten. Dat in het kader van een nieuw parkeerbeleidsplan.

Onder meer de parkeerdruk en de parkeerduur zal onderzocht worden. Op die manier wil de stad nagaan in welke mate het straatparkeren kan verschuiven naar gebundelde centrumparkings.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten