Tielt dreigt subsidie van 600.000 euro mis te lopen voor langverwachte heraanleg Neringenstraat

Het dossier van de Neringenstraat volgde al een bijzonder hobbelig parcours. © a-WME
Redactie KW

Een en ander heeft te maken met een aanslepende procedure over de aanpassing van het rooilijnplan voor de Raad van State.

De subsidie, toegekend door Onroerend Erfgoed, voor de restauratie van de kasseiweg bedraagt ruim 600.000 euro. Alleen vangt de Europastad die pas als de werken tegen eind april 2020 voltooid zijn. Een deadline die niet meer kan worden gehaald, beseft oppositielid Veerle Vervaeke (Open VLD), die het dossier tot eind vorig jaar opvolgde als schepen. “Het stadsbestuur moet dan ook dringend uitstel van die subsidiedeadline vragen aan Onroerend Erfgoed én het Fietsfonds.

Verder stelde het raadslid voor om het dossier op te splitsen in een fase rijweggedeelte en een fase fietspad om sneller te kunnen starten met het deel kasseiweg, dat Onroerend Erfgoed subsidieert.

“Gegarandeerd in tijdsnood”

“De aanpassing van het rooilijnplan wordt aangevochten voor de Raad van State en die procedure kan nog zeker twee tot drie jaar in beslag nemen, dus komen we gegarandeerd in tijdsnood”, erkende schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V). “We hebben intussen al uitstel gevraagd aan Onroerend Erfgoed, maar wachten nog op antwoord. De subsidie van het Fietsfonds komt niet in het gedrang en wordt gewoon uitbetaald eens we facturen kunnen voorleggen.”

Nog volgens Joris Vande Vyvere kan van de opsplitsing van het dossier geen sprake zijn, opnieuw omdat het rooilijnplan onderwerp is van een juridisch steekspel.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier