Thibaut Courtois vertraagt verkeer op eerste schooldag in Torhout

Je krijgt de illusie dat Courtois gehurkt op het wegdek zit. © AFr
Redactie KW

Heel wat automobilisten keken ongetwijfeld raar op toen ze de Bruggestraat volgden richting centrum in Torhout. Op het wegdek ter hoogte van de start van de zone 30 kleeft een langgerekte sticker van Real Madrid-keeper Thibaut Courtois.

Als je er met de wagen over rijdt, krijg je de illusie dat de Rode Duivel gehurkt op het wegdek zit. Naast de weg hangt een bord met het niet mis te verstane opschrift ‘Don’t kill our future heroes’. Op het eerste gezicht leek het een sensibiliseringsactie in het kader van de eerste schooldag of misschien wel een verkiezingsstunt. Maar niets is minder waar.

Het woordje ‘great’ onderaan het infobord deed meteen vermoeden dat het tafereel kaderde in de opnames van het nieuwe VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’,waarin presentatrice Frances Lefebure er haar geheime missie van maakt om van ons land een betere plek te maken.

Maatschappelijke problemen

Buurtbewoners die de cameraploeg in actie hadden gezien, bevestigden dit vermoeden en ook bij VTM zelf maakten ze er gisteren geen geheim van. “Verschillende maatschappelijke problemen die voor iedereen herkenbaar zijn, worden in het programma aangepakt. Ook overdreven snelheid in het verkeer is zo’n probleem.”

De voorbije dagen dook Make Belgium Great Again al anoniem op in het straatbeeld. Overal in Vlaanderen werden bussen of reclamepanelen bestickerd met de tekst ‘Great’. De eerste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ wordt op 18 september om 20.35 uitgezonden op VTM.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.