Testperiode op Grote Markt Diksmuide: links afslaan richting Oostendestraat mag voortaan

Burgemeester Lies Laridon poseert bij het kruispunt waar nu, in een proefperiode, linksaf van de Grote Markt mag worden weggereden. (foto ACK)
Redactie KW

Op maandag 1 april is de testperiode gestart voor het links afslaan vanop de Grote Markt richting Oostendestraat. Deze testperiode loopt tot eind augustus. Het verkeer werd vóór de verandering gemeten en zal nu ook tijdens de periode dat men linksaf kan slaan, worden gemeten.

“Op basis van die metingen kan de gemeenteraad eind augustus een onderbouwde beslissing maken”, aldus burgemeester Lies Laridon. Voor sommige chauffeurs was het moeilijk te begrijpen waarom men aan dat kruispunt niet linksaf de Oostendebaan mocht oprijden, terwijl het nochtans heel duidelijk verboden was met de bedoeling het sluipverkeer weg te houden. De verkeerscommissie stelde voor om de situatie nog eens goed te bestuderen en daar gaat de stad nu op in.

“Wij willen tellingen doen op verschillende plaatsen, vanaf 1 april is toegestaan om links af te slaan”, verduidelijkt burgemeester Laridon. “Eind augustus zullen we evalueren en zien wat de verschillen zijn. Het is dan aan de gemeenteraad in augustus om een beslissing te nemen.”

Concreet gaat het om de volgende tijdelijke wijzigingen: afslaan naar links richting Oostendestraat vanop de Grote Markt, het plein Hauspie dat bereikbaar is langs twee richtingen en afslaan naar links, naar de Oostendestraat vanop het Vrijheidsplein. Het verkeer dat zal gemeten worden op diverse plaatsen behelst zowel het gemotoriseerd verkeer als het aantal voetgangers en het aantal fietsers.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier