"De deelnemers hebben zich geëngageerd om in die periode een van de gekozen vervoermiddelen van de Testkaravaan te gebruiken om hun woon-werkverkeer te realiseren. De Testkaravaan bestaat uit elektrische fietsen, speedpedelecs, vouwfietsen, elektrische bakfietsen en fietskarren. De Testkaravaan gaat verder dan de fiets, met probeerpassen voor de trein, bus, Blue Bike en carpoolpromotie. Of een combinatie van verschillende vervoerswijzen. De 82 personeelsleden hebben tijdens de afgelopen veertien dagen samen bijna 12.000 kilometer op een duurzame manier afgelegd, en ongeveer anderhalve ton minder CO2 de lucht ingestoten", aldus gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (S.PA).

Schepen Ben Desmyter (CD&V) stelde dat de stad Poperinge in samenwerking met de provincie de jongste jaren al in heel wat fietsbevorderende maatregelen had geïnvesteerd. "We legden een fietspad aan tussen Poperinge en Watou, en een fietsverbinding tussen Poperinge en Woesten. Momenteel wordt de aanleg van nieuwe fietspaden naar Westouter en naar Vlamertinge voorbereid. Aan het station werd een blue-bikepunt met acht deelfietsen voorzien."

Er werd een tombola gehouden onder de 82 deelnemers. Christophe Raes kreeg uit handen van wielerlegende Johan Museeuw een elektrische fiets. Er waren fietstassen voor Gregory White, Lena Goemaere, Eveline Hautekeur, Nelly Busson, Tessa Valcke, Hanne Deprince en Katrien Cauwelier. En zeven deelnemers kregen een bon van 30 euro: Sofie Verschate, An Pattyn, Christophe Sonneville, Geert Deman, Angelo Gesquiere, Christel Dennekin en Mieke Denut.

(AHP-FT MD)