Taxi’s ondersteunen belbus

Myriam Van den Putte

Vanaf maandag 4 januari start er een proefproject binnen het belbusgebied Veurne waarbij er een taxivoertuig wordt ingezet op schooldagen tijdens de spits ter ondersteuning van de belbus. Wanneer alle belbusvoertuigen gereserveerd zijn en er nog aanvragen binnenkomen, zullen reizigers gebruik kunnen maken van een taxi.

Dit project is een initiatief van DVV Westhoek waaraan De Lijn haar medewerking verleent. Het gaat om een proefproject voor een jaar, van 4 januari tot 24 december. Per dag zal er één uitvoerder met één taxivoertuig ingezet worden. Dit op schooldagen tijdens de spitsmomenten van 7 tot 9 uur en tussen 15.30 en 18.30 uur.

Reserveren doe je op de normale manier, door te bellen naar 059 56 52 56. In bepaalde gevallen kan dit ook online of per e-mail. De voorwaarden vind je via www.delijn.be/nl/belbus/belbus-west-vlaanderen . Bij de reservatie wordt de reiziger geïnformeerd wanneer het om een taxi gaat die hem of haar komt oppikken.

De reguliere vervoerbewijzen zijn geldig voor deze rit, zonder extra kosten. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor de aankoop van een geldig vervoerbewijs. In de taxi’s kunnen geen vervoerbewijzen worden aangekocht of ontwaard.

Burgemeester Peter Roose: “De experimentele versterking van de traditionele belbus met een taxi moet de belbusgebruiker meer garanties bieden dat er op zijn vervoersvraag een antwoord kan geboden worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.