Stuk betonijzer boort zich bij ongeval door voorruit en rakelings naast bestuurster

Een vrouw uit Westrozebeke heeft donderdagochtend een goeie engelbewaarder nodig gehad bij een klein, maar tegelijk bijna fataal ongeval in Poelkapelle.

Een stuk betonijzer boorde zich door de voorruit. (RB)

Vrijdag rond 6.30 uur reed Kathleen Perneel uit Westrozebeke met haar Toyota naar haar werk in Wetteren. Ze reed juist buiten de dorpskom in de Brugseweg in Poelkapelle richting de oprit van de snelweg in Ieper. Uit de tegenovergestelde richting kwam een vrachtwagen van afbraak- en grondwerken Nys uit Dessel aangereden. De truck trok een verbrede aanhangwagen, geladen met gebonden betonijzeren constructies voor gewapend beton. Die staken in de breedte buiten de vrachtwagen.

Net voorbij de vluchtheuvel haperde de lading netten aan de linkerflank van de auto. Een betonijzer drong langs de zijde van de bestuurster door de benedenhoek van de voorruit de wagen binnen en schuurde vlak voor de bestuurster om uiteindelijk in de voorzijde van de passagierszetel te blijven steken. De overige netten schuurden brokken makend langs de zijkant van de wagen.

De in shock verkerende bestuurster was niet gewond maar werd ei zo na op het betonijzer gespiesd. Een bewaarengeltje – zelf geen schrammetje én gelukkig niemand naast zich in de passagierszetel – voorkwam hier alvast erger.

(RB – Foto’s RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.