Straks mogelijk eenrichtingsverkeer in Kleine Nieuwstraat

Is er straks enkel eenrichtingsverkeer toegelaten in de Kleine Nieuwstraat in Desselgem, om zo de schoolomgeving van de stedelijke basisschool verkeersveiliger te maken? Het is een piste die ter sprake kwam tijdens de meest recente gemeenteraad.

De Kleine Nieuwstraat. © PN

Het idee kwam een beetje uit de lucht gevallen tijdens een discussie over de aanleg van enkele parkeerplaatsen in de Kleine Nieuwstraat. Oppositieraadslid Marij Vanlauwe (Groen) vroeg zich af of het opportuun was om die plaatsen toe te laten in een straat waar veel schoolgaande jeugd passeert. “We laten toe dat hier vijf auto’s op de weg komen, terwijl leerlingen op de fiets passeren. Dat is een zeer verkeersonveilige situatie.”

Verkeerscel

Schepen van Mobiliteit en Fietsbeleid Philip Himpe (CD&V) kwam tussen om erop te wijzen dat de verkeersveiligheid in de Kleine Nieuwstraat specifiek onder de loep genomen wordt. “Vorige maand hebben we samengezeten met de school. Toen werd voorgesteld om te onderzoeken of we eenrichtingsverkeer kunnen invoeren in de Kleine Nieuwstraat. We gaan dit verder bespreken tijdens de verkeerscel”, gaf de schepen mee. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.