https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Straks houden drones het verkeer op onze wegen in de gaten

Beeld ter illustratie: straks houden drones ons rijgedrag in de gaten.© Getty Images
Beeld ter illustratie: straks houden drones ons rijgedrag in de gaten.© Getty Images
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil drones inzetten om het hoge aantal verkeersdoden in ons land aan te pakken. Na een test in Limburg is West-Vlaanderen aan de beurt. Dat schrijft De Zondag.

Met het project ‘MIA’ – Mobiliteit Innovatief Aanpakken – wil Lydia Peeters (Open VLD) artificiële intelligentie, camerabeelden en drones inzetten om het aantal verkeersdoden drastisch te verlagen. “We willen onderzoeken hoe bestuurders zich aan bepaalde verkeerspunten gedragen. Dat moet voorkomen dat er nieuwe gevaarlijke punten ontstaan, de zogenaamde zwarte punten”, zegt de minister in De Zondag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De minister verzekert dat het gebruik van drones geen impact zal hebben op onze privacy. “Verkeersveiligheid is dé prioriteit in deze. Maar wees gerust: wie in de wagen zit, of wat u daarin doet, dat boeit ons niet. We willen het gedrag onderzoeken van bestuurders in bepaalde situaties. Dat zal ongevallen voorkomen.”

Een eerste proeftuin gaat halfweg april van start, in Limburg (vervoerregio Limburg). Een tweede volgt even later in West-Vlaanderen, meer bepaald in de vervoerregio Midwest. Tot die regio behoren Roeselare, Ledegem, Moorslede, Staden, Hooglede, Lichtervelde, Torhout, Izegem, Ingelmunster, Oostrozebeke, Wielsbeke, Dentergem, Pittem, Tielt, Ruiselede en Wingene.

Lees het volledige interview op dezondag.be .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.