Stickers sensibiliseren pendelaars voor blauwe zone

De stickers kwamen er op vraag van oppositieraadslid Marij Vanlauwe. © PNW
Redactie KW

Sinds begin deze week prijken er blauwe stickers op verschillende lantaarnpalen in de Meiweg, Putmanstraat en de Jan Bouckaertstraat. Ze duiden aan dat je er niet zomaar mag langparkeren, iets wat pendelaars wel doen om de betalende stationsparking te vermijden.

Sinds oktober 2016 is er een nieuw betalend parkeerbeleid in voege in het centrum van Waregem. De uitgebreide zone rond het stadspark Baron Casier geldt als een blauwe zone, waar je enkel mag parkeren met een bewonerskaart of een parkeerschijf.

Bepaalde straten, zoals de Putmanstraat, Meiweg en Jan Bouckaertstraat, liggen echter op wandelafstand van het station. In deze rustige woonstraten durven pendelaars hun wagen al eens achter te laten, om zo de betalende NMBS-parking aan het station te vermijden. Maar wie er langer dan twee uur parkeert, kan een boete van 20 euro krijgen.

Sensibiliseren

Om pendelaars daarop te wijzen, liet schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V) deze week stickers aanbrengen op de lantaarnpalen. Die kwamen er op vraag van oppositiegemeenteraadslid Marij Vanlauwe (Groen).

“Buurtbewoners vertelden me dat hier regelmatig mensen tegen de lamp lopen, omdat ze niet weten dat ze in de blauwe zone staan. Toen ik gelijkaardige stickers zag in Brugge, heb ik aan het stadsbestuur gevraagd om deze hier ook aan te brengen. Het duurde eventjes, maar nu zijn ze er. Positief is ook dat ze voldoende groot zijn. In andere steden zijn de stickers meestal kleiner en dus minder opvallend”, besluit Vanlauwe. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier