Stedestraat feestelijk geopend in Zwevegem

Enkele omwonenden samen met de verantwoordelijken van de werken. © GV
Redactie KW

Na ruim anderhalf jaar werken, werd de Stedestraat in Zwevegem zondagmiddag feestelijk geopend.

De rioleringswerken, en de daaraan gekoppelde heraanleg van de Stedestraat, begon in april 2015. Meteen werd ook een stuk van de Deerlijkstraat, Otegemstraat, de Sint-Jozefstraat en de Stokerijstraat in het project opgenomen.

De werken gebeurden in fases en liepen serieuze vertraging op. “Het einde was voorzien voor het najaar van 2016, maar door onvoorziene problemen tijdens de werken en periodes met minder gunstige weersomstandigheden, bleef het allemaal wat langer duren en kunnen we nu pas de Stedestraat officieel openen”, aldus schepen van Openbare Werken Marc Desloovere. In de Stokerijstraat zijn de werken zelfs nog aan de gang, maar daar hoopt men deze week de eerste afsfaltlaag te gieten en van wanneer het weer het toelaat de definitieve toplaag.

Omdat de werken nogal wat hinder hadden veroorzaakt, wilden de gemeente en de aannemer de omwonenden trakteren op een glas. Zowat 1.100 omwonenden werden uitgenodigd, waarvan er zondag ongeveer 200 aanwezig waren op het Ensorplein om er samen met de buren het glas te heffen. Het geheel werd opgeluisterd door een optreden van Showband Calypso.

(GV – foto GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.