Stationsproject Kortrijk levert tijdelijke trillingshinder op voor bewoners

De inwoners zullen de communicatie ontvangen via sociale media en aanplakkingen op de werf. © TV
Redactie KW

De werken aan het stationsplein in Kortrijk duren nog even voort en vaak brengt dat de nodige hinder met zich mee.

Zo wordt er de komende twee weken stevig doorgewerkt aan de bouwput voor de fiets- en bustunnel in de Zandstraat in Kortrijk. Ook de werken onder het buizendak van de spoorwegbrug zijn opnieuw van start gegaan.

“Al deze werken kunnen geluids- en of trillingshinder met zich meebrengen. De hinder zal zich beperken tot overdag en dat zeker tot eind volgende week. Wie het dichtst bij de werf woont, kan er het meeste last van hebben. De trillingen zijn echter niet gevaarlijk. De situatie wordt hierbij ook continu op de voet gevolgd”, verduidelijkt Isabel Cossement.

Ook in het weekend werken

Hoewel de meeste werken overdag zullen plaatsvinden, zagen de werkkrachten zich ook genoodzaakt twee keer op zaterdagavond en zaterdagnacht te boren. “Door de afwerking in fases en de spoorweg die over de brug loopt, moet dit in communicatie gebeuren met Infrabel. ‘s Nachts rijden er geen treinen, dus werd er gekozen om op 13 en 23 juni de buizen te boren. Hierdoor wordt de hinder op het spoor ook beperkt”, laat Isabel weten.

De inwoners zullen de communicatie ontvangen via sociale media en aanplakkingen op de werf. Op die manier hoopt Stad Kortrijk de buurt beter te kunnen betrekken en tijdig te informeren.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier