Stationsomgeving Oostkamp afgewerkt

© GS
Redactie KW

Na jaren van werkzaamheden is de stationsbuurt van Oostkamp zo goed als afgewerkt. Infrabel, de NMBS en de gemeente Oostkamp nodigden de mensen van Moerbrugge uit aan het nieuwe station om het einde van de werken te vieren en de stationsomgeving officieel te openen.

Het waren zeer ingrijpende werken, de aanlag van een vierde spoor, een nieuwe spoorwegbrug, het verplaatsen van het oude stationsgebouw, meer comfort op de perrons. Het zijn werken die in deze omgeving om en bij de 24 miljoen euro gekost hebben.

“Maar nu is het weer tijd om een hoofdstuk af te sluiten. Drie jaar geleden waren we ook samen om de nieuwe spoorbrug in te fietsen en vandaag om het einde van de werken te vieren. Oostkamp is ook het eerste stuk van deze spoorweg waarop de vier sporen functioneel zijn”, weet Jochem Bultinck te vertellen.

Goede samenwerking

De gemeente Oostkamp had in dit dossier voornamelijk een verbindende rol tussen Infrabel, NMBS, Tucrail, Aquafin, de aannemers en de omwonenden. Een goede samenwerking en intens overleg waren cruciaal om dit complexe project tot een goed einde te brengen.

“De werken waren ook een beproeving voor de omwonenden. We konden niet alles oplossen maar we deden alles wat mogelijk was om de hinder zoveel mogelijk te beperken. We zijn verheugd dat we vandaag het einde van de werken en bijgaande hinder kunnen vieren. Ik spreek dan ook een welgemeende dank uit aan allen die meegeholpen hebben aan het welslagen van dit zéér groot project, maar vooral veel dank aan de inwoners voor het begrip en hun flexibele houding.” Aldus burgemeester Jan de Keyser waarna Sam Haccour van de NMBS, Jochem Bultinck samen met burgemeester Jan de Keyser het tricolore lint doorknipten.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.