Start tweede fase aanleg rotonde op N397 in Loppem

Redactie KW

Vanaf maandag 20 mei 2019 start de tweede fase van de aanleg van de rotonde op de N397 Koning Albert I-laan ter hoogte van de afrit Loppem van de E40. De nieuwe rotonde zal volgens de huidige planning opengesteld worden tegen eind augustus 2019.

In de eerste fase werd de westkant aangelegd, nu is het de beurt aan de oostkant. Net zoals tijdens de eerste fase blijft verkeer mogelijk vanuit Brugge richting Loppem op de N397. Omgekeerd zal het verkeer vanuit Loppem richting Brugge dezelfde omleiding volgen als in de eerste fase: via de oprit (nr 7) Loppem richting Brussel en vervolgens het knooppunt E40/E403 naar de N31 en de N397.

De op- en afrit die aansluit op het al aangelegde gedeelte van de rotonde gaat open. Komende vanuit Brugge kun je dus de oprit nemen naar Oostende. Verkeer op de E40 komende vanuit Brussel kan nu niet meer de afrit 7a nemen maar moet via de afrit 7b rijden maar kan dan enkel richting Loppem rijden en niet richting Brugge. Wie vanop de E40 naar Brugge wil rijden neemt afrit 8 (knooppunt E40/E403). De op- en afrit nr. 7a (die aan de kant van het dubbelrichtingsfietspad liggen) worden definitief afgesloten. Rond midden juli zal de weg geasfalteerd worden. Het einde van de werken is voorzien tegen 19 juli (vóór de start van het bouwverlof) maar de rotonde zal pas na het bouwverlof worden opengesteld omdat het beton nog moet uitharden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier