Start aanleg balkonrotonde op kruispunt Natiënlaan met Kalvekeetdijk

Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 16 november met de herinrichting van het kruispunt van deNatiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk in Westkapelle. Vanaf 19 oktober worden voorbereidende werken uitgevoerd.

Het kruispunt van de Natiënlaan wordt straks omgevormd tot een rotonde met twee rijstroken. Voor fietsers en voetgangers worden ondergrondse kruisingen onder de rotonde voorzien. Wegen & Verkeer maakt ook werk van dubbelrichtingsfietspaden langs de Natiënlaan en de Kalvekeetdijk die aansluiten op het kruispunt. Op 19 oktober starten de voorbereidende werken met het opbreken op twee plaatsen van de middenberm van de Natiënlaan om doorsteken voor het verkeer te maken. Er komt ook een tijdelijke doorsteek vanuit het AZ Zeno voor de ziekenwagens. Verder worden ook nog enkele nutsleidingen verplaatst.

Nieuw laag asfalt

Daarnaast krijgen twee stroken van de Natiënlaan richting binnenland een nieuwe laag asfalt. Dit gebeurt met het oog op het WK tijdrijden dat volgend jaar plaatsvindt in Knokke-Heist. De eerste strook ligt tussen de Izabellavaart en de werfzone van de rotonde ter hoogte van Action. De tweede strook ligt tussen Winsol en het kruispunt met de Dorpsstraat. Tijdens de voorbereidende werken blijft de verkeershinder beperkt. Richting binnenland wordt er een rijstrook ingenomen. Richting Knokke-Heist werkt de aannemer met mobiele signalisatie. Het verkeer kan altijd in beide richtingen doorrijden op de Natiënlaan.

Van 16 november tot aan de zomer van 2021 werkt de aannemer in een eerste fase aan de westelijke zijde van de Natiënlaan en Kalvekeetdijk. Dit is de zijde waar het verkeer vanuit Knokke-Heist richting binnenland. (DM)

Op www.wegenenverkeer.be/Kalvekeetdijk vindt men altijd de laatste informatie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier