Stadsbestuur wil dat Eikenlaan openblijft

Redactie KW

Sinds de uitrit van de Expresweg (N382) naar de Eikenlaan afgesloten is, heerst er grote verkeerschaos in Sint-Eloois-Vijve. Het gaat voorlopig nog om een proefproject, maar burgemeester en Vlaams Parlementslid Kurt Vanryckeghem (CD&V) vraagt Agentschap Wegen en Verkeer om de beslissing definitief terug te draaien. “Het lokale verkeer wordt te zwaar belast”, vindt hij.

Op Facebook circuleerden dinsdagavond opvallende beelden, waarin een lange file in de Roterijstraat in Sint-Eloois-Vijve te zien is. Het muurvaste verkeer is het gevolg van enkele proefopstellingen die het stadsbestuur uittest in de wijk Bilkhage. Aanleiding is een historische beslissing van het Agentschap Wegen en Verkeer: de afrit op de Expresweg (N382) moet definitief dicht om de verkeersveiligheid op die weg te verhogen.

Alleen zijn noch de bedrijven, noch de oppositie, noch de CD&V-meerderheid te vinden voor die plannen. “Dit draagt bij aan het verkeersinfarct op de Gentseweg”, waarschuwde raadslid Sophie Demeulenaere (N-VA/Open VLD) voor de zomer.

Proefopstellingen

Ook het stadsbestuur beseft dat en lanceerde een proefproject met drie opstellingen om dat punt te bewijzen. “Momenteel bevinden we ons in de fase waarbij de uitrit gesloten is en eenrichtingsverkeer geldt in de Groene Wandeling”, vertelt schepen van Mobiliteit Philip Himpe (CD&V), die herhaalt dat de Eikenlaan best openblijft.

Hij wordt daarin bijgetreden door burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). “Als Vlaams Parlementslid heb ik mijn bezorgdheden overgebracht aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters”, zegt hij. “Het proefproject heeft onze overtuiging alleen maar bevestigd. Het lokale verkeer wordt te zwaar belast.”

Concreet vraagt de burgervader dat het Agentschap Wegen en Verkeer de piste van een definitieve sluiting verlaat en werk maakt van een andere oplossing. “Laat de Eikenlaan open en maak spoedig werk van een veilige afslagstrook om de straat vanaf de N382 te kunnen indraaien”, besluit Vanryckeghem. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.