Stadsbestuur Diksmuide deelt 10 fietsen aan het station

© Google Maps
© Google Maps
Redactie KW

Het stadsbestuur wil de stationsbuurt aantrekkelijker maken. Sinds kort prijken aan het station tien deelfietsen.

De fietsen van Mobit hebben een ingebouwde gps en slim slot dat je opent via de Mobitapp. De komst van de deelfietsen is de start van het station als mobipunt.

Nadat je de app van Mobit installeerde gidst die je naar een beschikbare fiets aan het station. Scan de QR-code op de fiets om het slot te openen. Druk op de pauzeknop in de app om de fiets even te stallen en nadien verder te gebruiken. Om je rit te beëindigen plaats je de fiets terug aan de parkeerlocatie bij het station en sluit je het slot.

Je betaalt één euro voor 24 uur fietsplezier. Om te betalen upload je een tegoedbedrag in je wallet. Na elke rit gaat het bedrag automatisch van je tegoed in je wallet. Je kunt een fiets vooraf reserveren, van zodra je dit doet start je 24 uur. Uiteraard kan de gebruiker zijn/haar rit (even) pauzeren, zolang de laatste stop maar het station is. Is je fiets niet correct teruggeplaatst na 24 uur? Dan rekenen we tien euro aan.

De deelfietsen staan ter beschikking voor iedereen. Zowel Diksmuidelingen, pendelaars, bezoekers en toeristen kunnen er gebruik van maken. Let wel, het zijn geen strooifietsen die je overal mag achterlaten, op het einde van de rit moet je de fietsen altijd terugbrengen naar het station. Afhankelijk van de noden van de gebruikers bekijkt de stad of men bijkomende stelplaatsen moeten voorzien.

Zie je een defect aan de fiets? Dat kun je heel makkelijk melden via de app.

(red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.