Stadsbestuur countert oppositie inzake ‘gebrekkige verkeerssignalisatie’: “Afrit Blankenberge op 20 april weer open”

© WK
© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Door de werken op de Expresweg, is de afrit naar Blankenberge al sinds begin maart afgesloten. De oppositie vindt dat de signalisatie te wensen overlaat. Maar die aanklacht komt rijkelijk laat want op dinsdag 20 april gaat de afrit weer open.

Gemeenteraadslid Philip Konings van Open VLD klaagde de slechte signalisatie aan: “Er is een omleiding voorzien, maar de bewegwijzering met de aanduiding ‘Blankenberge’ is zeer weinig zichtbaar. Een bezoeker die de streek niet kent, rijdt het bord voorbij richting de A11 en komt in Knokke terecht.”

De Expresweg is echter een gewestweg en valt dus onder de bevoegdheid van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Elke drempel is er één te veel

“De uitvoering van de werken en de signalisatie zijn uiteraard bovenlokaal, maar het is onbegrijpelijk dat een lokaal bestuur van een toeristische stad er niet op toeziet dat de bereikbaarheid en de signalisatie optimaal blijft. In deze moeilijke tijden, waar onze belangrijkste economische sector zo hard getroffen wordt, is elke drempel er één te veel”, aldus raadslid Konings.

Drie grote borden

Bij het stadsbestuur luidt het dat VLD rijkelijk laat komt met de aanklacht. “Net nog eens contact opgenomen met AWV en er is mij bevestigd dat de afrit naar Blankenberge op dinsdag 20 april weer opengaat. Zelf heb ik overigens drie grote borden gezien die de omleiding signaleerden”, reageert schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert laconiek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier