https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Stad Oostende voert grootschalig parkeeronderzoek uit

© gf
Redactie KW

Stad Oostende zal parkeertellingen uitvoeren over het hele grondgebied van de stad. De stad wil een gedetailleerd inzicht krijgen in het parkeergedrag van zowel inwoners als bezoekers. Er zullen meerdere parkeertellingen plaatsvinden op verschillende plaatsen en tijdstippen doorheen het jaar.

Stad Oostende wil de publieke ruimte in de stad kwalitateitsvoller invullen. Parkeren, en in het bijzonder straatparkeren, is hierin een van de bepalende factoren. Door de coronamaatregelen moest het grote parkeeronderzoek worden uitgesteld. Nu de stad stilaan terug op volle toeren draait, is het eindelijk weer mogelijk om parkeertellingen uit te voeren die een weergave zijn van een normale situatie.

Gastvrije stad

Eerste schepen Björn Anseeuw, bevoegd voor Mobiliteit, licht toe: “Parkeren is al sinds jaar en dag een heikel punt in onze stad. Daar willen we nu komaf mee maken door goed onderbouwde beslissingen te nemen waarmee we een goed antwoord willen bieden op de noden van de Oostendenaars, wie in Oostende komt werken, tweede verblijvers en toeristen die in onze stad komen genieten. Daarom brengen we nu het volledige plaatje in kaart, iets wat in het verleden trouwens nooit is gebeurd. Zo krijgen we een goed zicht hebben op wie waar parkeert, waar de noden het hoogst zijn voor kort- en langparkeren, en hoe we daar het beste op kunnen inspelen met echte oplossingen. Oostende is een gastvrije stad. Ook wie met de wagen komt, moet dat in de toekomst op een nog aangenamere manier dan vandaag kunnen blijven doen.”

De parkeertellingen worden dit jaar en volgend jaar uitgevoerd. Daarbij worden extra piekparkeertellingen georganiseerd tijdens de vakantiedagen alsook op andere dagen met een uitzonderlijke drukte.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.