Stad krijgt 25.000 euro voor opwaardering schoolomgeving Nieuwenhove

Schepen Philip Himpe en schepen Maria Polfliet aan de ingang van het Margaretapark. © foto PNW
Redactie KW

Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) kent 25.000 euro subsidie toe aan het project waarbij de dorpskern van Nieuwenhove onder handen genomen wordt. Het gaat om de herinrichting van de schoolomgeving van de vrije basisschool en het nabijgelegen Margaretapark.

Over enkele jaren krijgt Nieuwenhove een compleet nieuwe aanblik. De stad wil een groene long dwars door het dorp der mirakelen creëren, waarlangs kinderen veilig hun school kunnen bereiken. De Oblatenstraat, het gevaarlijkste punt van Nieuwenhove, krijgt een knip met bomen op de weg, waardoor enkel wandelaars, fietsers, prioritair vervoer en vuilniswagens de straat nog kunnen gebruiken.

Daarnaast wordt de directe schoolomgeving heraangelegd. “Een deel van de parking ruimt plaats voor groen en een speelzone”, legt schepen van Openbare Werken Philip Himpe (CD&V) uit. Het project werd goedgekeurd tijdens de gemeenteraad van juli. Het stadsbestuur is verheugd met de middelen, die 10 procent van het geraamde bedrag (exclusief btw) dekken.

“Zo wordt de weg van en naar school voor heel wat kinderen uit de wijk nog veiliger. Verkeersveiligheid in de schoolomgevingen blijft één van de prioriteiten van de stad”, zegt schepen Himpe. In het verleden kreeg de stad ook al gelijkaardige subsidies voor de schoolomgevingen in de Pompoenstraat (Desselgem) en de Nokerseweg (Waregem).

(PNW – foto PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier