In het voorjaar van 2020 wordt een adviesgroep Mobiliteit opgericht in Kortrijk. De groep moet een klankbord worden om ideeën voor wat de stad een 'toekomstbestendige mobiliteit' noemt, af te toetsen. De adviesgroep zal vier tot zes keer per jaar samenkomen en bestaan uit een vaste groep vertegenwoordigers, aangevuld met specifieke vertegenwoordigers, afhankelijk van de onderwerpen op de agenda.

"Er wordt gestreefd naar een adviesgroep van ongeveer 20 personen", klinkt het bij de stad. "Een gerichte oproep zal uitgaan naar lokale ondernemers, milieu- en natuurverenigingen, jeugdwerking, fietsersbond, vzw TreinTramBus, de adviesraad voor personen met een handicap, de seniorenraad, de voetgangersbeweging, vzw Trage Wegen en verschillende buurtcomités."

Ook geïnteresseerde en geëngageerde Kortrijkzanen kunnen zich aanmelden. Wie over een open blik beschikt, kan zich kandidaat stellen voor de adviesgroep mobiliteit op www.kortrijk.be/adviesgroepmobiliteit.

(AN)

In het voorjaar van 2020 wordt een adviesgroep Mobiliteit opgericht in Kortrijk. De groep moet een klankbord worden om ideeën voor wat de stad een 'toekomstbestendige mobiliteit' noemt, af te toetsen. De adviesgroep zal vier tot zes keer per jaar samenkomen en bestaan uit een vaste groep vertegenwoordigers, aangevuld met specifieke vertegenwoordigers, afhankelijk van de onderwerpen op de agenda. "Er wordt gestreefd naar een adviesgroep van ongeveer 20 personen", klinkt het bij de stad. "Een gerichte oproep zal uitgaan naar lokale ondernemers, milieu- en natuurverenigingen, jeugdwerking, fietsersbond, vzw TreinTramBus, de adviesraad voor personen met een handicap, de seniorenraad, de voetgangersbeweging, vzw Trage Wegen en verschillende buurtcomités." Ook geïnteresseerde en geëngageerde Kortrijkzanen kunnen zich aanmelden. Wie over een open blik beschikt, kan zich kandidaat stellen voor de adviesgroep mobiliteit op www.kortrijk.be/adviesgroepmobiliteit. (AN)