Stad investeert 250.000 euro per jaar in heraanleg voet- en wandelpaden

Schepen Marc Deprez is trots op het net afgewerkte voetpad in de Kaaskerkestraat in Diksmuide. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Het stadsbestuur van Diksmuide besteedt extra aandacht aan voet- en wandelpaden. Hier en daar kunnen deze paden een aanpassing, vernieuwing of verbetering gebruiken en daar maakt Diksmuide werk van.

“Er wordt steeds meer gewandeld en in Diksmuide zijn daar heel wat mooie plaatsen voor. Het is dan ook belangrijk dat de stad in de diverse paden investeert. Stad Diksmuide investeert dan ook jaarlijks 250.000 euro aan de vernieuwing of heraanleg van voet- en wandelpaden”, legt schepen Marc Deprez uit.

Al paden aangepakt

“Dit jaar werden al enkele paden aangepakt. Zo werden de voetpaden in de Nieuwpoortstraat, Schoorbakkestraat, Kasteelstraat, Kaaskerkestraat, in een gedeelte van de Beerststraat, en in de Woumenweg ter hoogte van de stedelijke begraafplaats grondig vernieuwd. Daarnaast werd ook het voetpad in de omgeving van het GO-onderwijs, vlakbij Villa-Vip en het Atheneumpad, verlengd.”

Maar daar houdt het lang niet mee op, er zijn nog plannen om over het hele grondgebied van Diksmuide verder te werken aan de voet- en wandelpaden.

Nog geen timing

“Wij opteren om nu het Reigersnest met onder andere de Zuivelstraat aan te pakken. Maar ook in Woumen willen we werken uitvoeren. We willen de Woumenweg ter hoogte van de Warande aanpakken”, aldus schepen Deprez.

“Voor we daar echter aan beginnen, zullen we eerst overleg plegen om inzicht te krijgen hoe deze voetpaden zullen moeten ingevuld worden. Momenteel kunnen we nog geen timing meegeven over deze werken.”

Ontharding

“Vandaag moeten we ook rekening houden met het feit dat ontharding heel belangrijk is en een essentieel issue wanneer we het hebben over paden maar bijvoorbeeld ook over aan te leggen parkings”, zegt schepen Deprez.

“Het is onze grote hoop om gedeeltelijk in de Esenweg en de Roeselarestraat de werken te kunnen plannen in 2022. Het gaat hier om een samenwerking tussen Fluvius en de stad. Fluvius zal er de elektriciteit op verschillende plaatsen ondergronds brengen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.