Stad en NMBS willen bruisende ideeën voor herbestemming stationsgebouw in Harelbeke

foto LOO © LUDO-OSTIJN
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De NMBS wenst, in samenwerking met de stad, van het station van Harelbeke een bruisende en inspirerende plaats te maken voor zowel reizigers als buurtbewoners.

Eerder al werd duidelijk dat de loketten in het treinstation van Harelbeke eind dit jaar gesloten worden. Dat betekent niet dat het stationsgebouw ongebruikt moet blijven. De NMBS en het stadsbestuur van Harelbeke zijn op zoek naar partners die het gebouw een andere invulling geven: een bruisende en inspirerende plaats voor zowel reizigers als buurtbewoners.

De ruimtes van de NMBS worden ter beschikking gesteld van geïnteresseerde verenigingen en/of handelaars die van de locatie een levendige plek willen maken. Stad en NMBS staan open voor alle soorten van activiteiten: van horecazaken, kantoren tot creatieve ateliers en ook foodtrucks zijn welkom. Wie interesse heeft kan een idee of project indienen en voorstellen. Hoe sterker de voorgestelde activiteit inspeelt op de behoeften van de treinreiziger en ook de buurt kan verbinden, hoe meer kansen het projectidee krijgt.

“De ingediende ideeën laten ons toe om, in een volgende fase, te overwegen of en hoe we de officiële marktbevraging kunnen organiseren met de toepasselijke regelgeving. We vragen dus in eerste instantie ruwe ideeën en nog geen uitgeschreven offertes.”, luidt het.

Belevingsplek

“We hopen uiteraard op talloze ideeën zodat we een nieuwe belevingsplek kunnen realiseren in onze stad. Op onze website en via onze sociale media verspreiden we meer info over het stationsgebouw zodat elke geïnteresseerde de nodige info heeft om daarop zijn of haar idee te enten. De info wordt uiteraard ook via de NMBS verspreid”, aldus burgemeester Alain Top (Vooruit).

Het indienen van ideeën en projectvoorstellen kan tot en met 13 augustus 2021 bij Joris Steegen van de NMBS op joris.steegen@nmbs.be of 0490 990 138.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten