De Vlaamse Waterweg nam het beheer van deze oever enkele jaren geleden over van het West-Vlaamse provinciebestuur. Sindsdien bleef de staat van het wegdek verslechteren. De weg is over haar hele lengte van 1,7 kilometer herleid tot een lappendeken van asfaltherstellingen en putten. Stad Damme en de politiezone Damme/Knokke-Heist krijgen hierover permanent klachten van weggebruikers maar kan aan de situatie niets veranderen.

Sinds drie jaar stuurt de stad de klachten en meldingen van inwoners en bezoekers die bij haar binnenkomen systematisch door naar de wegbeheerder. Burgemeester Joachim Coens nam al herhaaldelijk contact op met de gedelegeerd bestuurder en algemeen directeur van nv Vlaamse Waterweg om de zaak aan te klagen. "De situatie is niet alleen erg op het terrein maar komt ook de reputatie van de Vlaamse Waterweg niet ten goede", zegt Coens.

Omdat na jaren vragen actie uitblijft, luidt de stad nu de alarmbel. Damme vreest dat de situatie tijdens de wintermaanden nog zal verergeren en wil ongevallen vermijden.

De Vlaamse Waterweg nam het beheer van deze oever enkele jaren geleden over van het West-Vlaamse provinciebestuur. Sindsdien bleef de staat van het wegdek verslechteren. De weg is over haar hele lengte van 1,7 kilometer herleid tot een lappendeken van asfaltherstellingen en putten. Stad Damme en de politiezone Damme/Knokke-Heist krijgen hierover permanent klachten van weggebruikers maar kan aan de situatie niets veranderen.Sinds drie jaar stuurt de stad de klachten en meldingen van inwoners en bezoekers die bij haar binnenkomen systematisch door naar de wegbeheerder. Burgemeester Joachim Coens nam al herhaaldelijk contact op met de gedelegeerd bestuurder en algemeen directeur van nv Vlaamse Waterweg om de zaak aan te klagen. "De situatie is niet alleen erg op het terrein maar komt ook de reputatie van de Vlaamse Waterweg niet ten goede", zegt Coens.Omdat na jaren vragen actie uitblijft, luidt de stad nu de alarmbel. Damme vreest dat de situatie tijdens de wintermaanden nog zal verergeren en wil ongevallen vermijden.