Stad Blankenberge blij met extra treinen naar Kortrijk

© WK
© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het Blankenbergse stadsbestuur is blij met de eerste extra treinen die maandag richting Kortrijk vertrokken. Het gaat om een P-trein die om 7.21 uur vertrekt en om 8.22 uur aankomt in Kortrijk, ’s avonds is er een extra trein met vertrek in Blankenberge om 16.20 uur en om 17.23 uur aankomst in Kortrijk. “De extra treinen zijn een verbetering voor het woon-werkverkeer van en naar onze stad”, zegt Schepen voor Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V).

Het stadsbestuur hoopt dat het aanbod in de toekomst nog verder kan uitbreiden. “De NMBS is van plan om, na de werken tussen Gent en Brugge, het aanbod te herzien en we hopen dan op meer. Maar met de extra treinen naar Kortrijk is alvast een eerste stap gezet. We zijn blij dat de NMBS investeert in Blankenberge, en zijn overtuigd dat dit ook voor hen een goeie keuze is. Vorige versterkingen hebben immers aangetoond dat het groeicijfer voor Blankenberge hoger is dan het gemiddelde”, aldus Buysschaert.

“Een ander positief punt is dat de NMBS in de periode 2021-2023 zal investeren in het volledig integraal toegankelijk maken van ons station. De perrons worden dan toegankelijk gemaakt via liften of hellingen, de toegangen tot de perrons uitgerust met waarschuwingsnoppen voor slechtzienden en er komt minstens één toegankelijke ticketautomaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier