Spoorwegovergang in Rumbeke drie maanden afgesloten voor doortrekken ring

De doortrekking van de ring heeft als gevolg dat de spoorwegovergang zo'n drie maanden gesloten zal zijn. Vanaf maandag 11 september tot eind dit jaar. (Foto SB) © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sinds vandaag, maandag 11 september, is de spoorwegovergang aan de Mandellaan in Rumbeke afgesloten voor alle verkeer. Bedoeling is om de verbinding te maken tussen de Zeger Maelfaitstraat en de Mandellaan.

Van maandag 11 september tot eind dit jaar zal de spoorwegovergang aan de Mandellaan in Rumbeke afgesloten zijn voor alle verkeer. “Om voor de vele woonwijken langs de Izegemsestraat, zoals het Lekkensgoed, een vlotte ontsluiting te creëren, verlengen we nu de Zeger Maelfaitstraat tot aan de Sint-Petrus en Paulusstraat”, vertelt schepen Griet Coppé. “Waar die straten elkaar kruisen, aan de spooroverweg dus, komt een kruispunt geregeld door lichten.”

Ook de fietsverbinding met de Guido Gezellelaan wordt gemaakt. “Wie in die wijken woont, zal na de werken langs afgescheiden fietspaden naar Roeselare kunnen trekken, want het fietspad in de Zeger Maelfaitstraat wordt doorgetrokken tot in de Guido Gezellelaan. Ook automobilisten kunnen dan langs de Zeger Maelfaitstraat naar de spooroverweg. Om het verkeer daar veilig te laten verlopen, het gaat toch om een woonstraat, voorzien we een wegversmalling en -verhoging om het autoverkeer te remmen.”

Detectielussen

“De verkeerslichten worden geregeld met detectielussen die het aantal passerende voertuigen telt en voorrang geeft aan bussen en fietsers. Infrabel, beheerder van de spoorweginfrastructuur, grijpt de werken aan om de spooroverweg te vernieuwen”, aldus Griet. “Voor de aanleg moet de overweg onvermijdelijk dicht en dat vanaf 11 september tot ten laatste 22 december, het begin van het kerstbouwverlof. Automobilisten en fietsers kunnen tijdelijk niet meer via de Mandellaan van en naar Rumbeke rijden. Dat kunnen ze wel via de Trakelweg, de Herdersstraat en de Guido Gezellelaan of de Rumbeeksesteenweg.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier