Spooroverweg in Heule dit weekend afgesloten voor dringende herstellingswerken na railbreuk

© ST
Redactie KW

In de nacht van zaterdag op zondag werkt de firma Road Signs Projects aan de spoorwegoverweg in de Zeger van Heulestraat. Daardoor is die overweg afgesloten. Ook elders in Kortrijk staan wegenwerken gepland.

Aan de spoorwegovergang in de Zeger van Heulestraat moet een dringende interventie gebeuren na een railbreuk. In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 oktober wordt daar gewerkt. Om de hinder voor het verkeer te beperken, vinden de werken ‘s nachts plaats. Er wordt door de aannemer voldoende signalisatie en een omleiding voorzien.

Leeuw van Vlaanderenlaan afgesloten

Nog tot en met dinsdag 15 oktober werkt de firma Vereecke NV uit Harelbeke in de Leeuw van Vlaanderenlaan. Het betreft werken in opdracht van De Watergroep. Hierdoor is de Leeuw van Vlaanderenlaan afgesloten voor het verkeer. Voetgangers kunnen wel passeren. Fietsers en gemotoriseerd verkeer moeten een omleiding volgen via de Veldstraat, Wandelingstraat en Groeningelaan. In de andere richting volg je de Groeningelaan, Jakob van Arteveldelaan en de Veldstraat.

Kasteelstraat afgesloten

Op maandag 14 oktober 2019 werkt de firma Realest uit Oudenaarde in de Kasteelstraat. Het betreft dakwerken met behulp van een kraan. Hierdoor is de Kasteelstraat op die dag afgesloten voor het verkeer. Er is een omleiding via de Kasteelkaai, Belfaststraat, President Rooseveltplein en Oude Kasteelstraat voorzien.

Preshoekstraat afgesloten voor herasfaltering

Van maandag 14 oktober tot en met maandag 4 november 2019 zijn er wegenwerken in de Preshoekstraat tussen huisnummer 43 en de Vagevuurstraat. Het betreft herasfalteringswerken. Hierdoor is de Preshoekstraat op die dagen afgesloten voor het verkeer. Ook hier is een omleiding voorzien: volg de Vagevuurstraat, Markeplaat, Van Belleghemdreef en de Broeders van Dalestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier