Spectaculaire montage van nieuwe brug in Ingelmunster

Redactie KW

Heel wat Ingelmunsternaren en mensen uit de regio waren op zaterdagmiddag erbij om de spectaculaire montage van het laatste onderdeel van de nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster te bekijken.

Wanneer deze montagewerken klaar zijn, worden de vertrouwde omleidingen voor fietsers en voetgangers opnieuw toegankelijk. De stalen onderdelen van de nieuwe brug over het kanaal Roeselare-Leie liggen al bijna allemaal op hun plaats. Enkel het middenstuk van de nieuwe brug dat het kanaal overspant, ontbreekt nog en dat werk wordt nu tijdens het weekend gedaan.

Het middenstuk van deze brug bestaat uit twee corresponderende onderdelen die op de werf toekomen via een binnenschip. Een reusachtige kraan – die over de oever aan de kant van de markt staat – hijst het eerste onderdeel uit de laadruimte van het schip. Daarna komt er millimeterwerk bij kijken om het onderdeel nauwkeurig te laten aansluiten op de onderdelen die er al liggen. Aansluitend wordt het tweede onderdeel aangepikt en ook weer voorzichtig op zijn plaats gelegd. Daarna is de montage van de brugonderdelen klaar.

(RED/foto DB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.