Snelwegparking in Westkerke gaat in voorjaar van 2017 mogelijk opnieuw open

Redactie KW

Dat heeft Martine Fournier, burgemeester van Menen, vernomen in het Vlaams Parlement.

De snelwegparking van Westkerke bij Oudenburg, langs de E40, gaat wellicht over enkele maanden weer open. De parking werd in 2014 afgesloten, omdat er te veel problemen waren met mensensmokkelaars en vluchtelingen die in de trailers probeerden te kruipen.

In februari 2017 wordt er echter een nieuwe omheining neergepoot en komen er ook ANPR-camera’s met automatische nummerplaatherkenning. Daarna gaat de parking dus meer dan waarschijnlijk opnieuw open, aldus Martine Fournier. “En da’s goed nieuws, want er is sowieso al een tekort aan vrachtwagenparkings langs de snelweg. Als er dan ook nog één wordt afgesloten, heeft dat zijn effect op de andere snelwegparkings, maar ook op stadscentra in de buurt, waar truckers noodgedwongen langs de weg parkeren.”

Tevreden burgemeester

Burgemeester Peter Roose van Veurne is blij met de vooruitzichten. “Door het afsluiten van de snelwegparking was de druk verhoogd langs onze secundaire wegen”, zegt hij woensdagmiddag bij Radio 2 West-Vlaanderen. “Heel wat truckers blijven na het tanken op de bedrijvenzone staan om te overnachten of de rij- en rusttijden te respecteren. Vaak staan ze ook langs de twee zijden van de weg, met onveilige situaties en zware ongevallen tot gevolg.” Deze week nog gebeurde er zo’n dodelijk ongeval toen een automobilist op een vrachtwagen inreed.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier