Snelheid Langestraat niet te hoog

Bewoners van de Langestraat in Anzegem hadden de indruk dat er te snel gereden werd in hun straat. Via het meldingsformulier van de gemeente werd dit doorgespeeld aan de dienst Mobiliteit met de vraag om een snelheidsbord te plaatsen om de chauffeurs te sensibiliseren. De gemeente stelde echter op basis van metingen vast dat er niet te snel gereden wordt.

Xander Cottens in de Langestraat.© GV
Xander Cottens in de Langestraat.© GV

“Onze vraag om meer snelheidscontroles uit te voeren in onze straat, voornamelijk tussen 16 en 17 uur werd besproken in de gemeentelijke verkeerscommissie, liet de gemeente me weten”, aldus inwoner Xander Cottens (27).

“Op basis van dat advies besloot het college om tijdelijk een onbemand toestel te plaatsen. Uit de resultaten bleek dat er niet sneller gereden wordt dan de toegelaten 50 kilometer per uur, dus dat is goed nieuws en dat mag ook eens vermeld worden, niet? De perceptie dat er te snel gereden wordt, is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan het bochtige parcours met de hindernissen die voorzien zijn om de snelheid af te remmen. We zijn alleszins tevreden dat de gemeente onze oproep ernstig nam.” (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.