Sluipverkeer zware vrachtwagens wordt aangepakt door… agenten van karton

De gemeente Wevelgem is het kotsbeu dat zware vrachtwagens door de wijken rijden waar zwaar vervoer verboden is.

Wevelgem wil onder meer nepagenten uit karton inzetten om zwaar vervoer uit bepaalde delen van de gemeente te weren. (GF)

Het schepencollege wil korte metten maken met +7,5-tonners die door de gemeente rijden waar het verboden is. De gemeente gaat daarmee in op de klachten over vrachtverkeer dat door zones rijdt waar dat niet mag. “In Moorsele werd de zone verboden toegang voor +7,5-tonners recent al aangepast”, aldus schepen van Mobiliteit Marie De Clerck (CD&V). “De heen- en terugroute naar het Zilveren Spoor werd met grote bruine wegwijzers gesignaleerd, maar ondanks deze maatregelen blijven er problemen. Omdat het probleem de grenzen van de gemeente overschrijdt, vond een intergemeentelijk overleg met Menen en Ledegem plaats.”

Marie De Clerck wijst erop dat de gemeente er ook aan denkt om replica’s van politieagenten aan te schaffen. “In principe zouden borden voldoende moeten zijn, maar de ervaring leert dat veel chauffeurs die borden aan hun laars lappen. We kiezen er dan ook voor om naast die borden replica’s van politieagenten te plaatsen… Kartonnen agenten dus. Dat systeem is al in andere gemeenten met succes uitgeprobeerd. Daarnaast willen we met politie en brandweer overleggen waar beugelportieken geplaatst kunnen worden. Zo’n portiek verhindert dat voertuigen met een bepaalde hoogte door die straat rijden.” Schepen De Clerck geeft tot slot mee dat er een overleg gepland is met de stadsbesturen van Menen en Kortrijk en met de Vlaamse overheid om de reglementen te kunnen implementeren.

(Lien)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.