Sloop grenspost langs E17 in Rekkem ligt stil

Redactie KW

De afbraakwerken van de oude grenspost langs de E17 in Rekkem staan nog altijd overeind en dat kan nog even duren.

Er is extra asbest gevonden in de douanegebouwen en dus kan het bedrijf Devagro uit Desselgem om veiligheidsmaatregelen niet beginnen aan de eigenlijke sloop. Daardoor liggen de werken al een dikke week stil en de geplande einddatum van 10 maart zal dus niet gehaald worden. De verkeershinder tijdens de spitsuren zal dus nog verschillende weken duren.

“De asbestplaten van de buitengevel zijn ondertussen helemaal verwijderd. Voor de start van de werken werden proefstalen genomen om de aanwezigheid van asbest in het gebouw te controleren. Die bleken negatief”, vertelt Eveline Vandecaetsbeek, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Toen de werken al bezig waren, werd een extra controle uitgevoerd en toen bleek een van die controlestalen toch asbest te bevatten.”

Dat betekent dat er een nieuw bestek moet opgemaakt en goedgekeurd worden. Dan keert de gespecialiseerde firma uit Wommelgem terug om de overige asbest veilig te ontmantelen. Zolang dat niet gebeurd is, kunnen de werken niet hervat worden. “Over de nieuwe timing kan ik ten vroegste volgende week communiceren.”

De wegomleiding blijft helaas wel al die tijd van kracht en het fileleed dus ook.

(xaco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.