“Slimme camera’s tegen inbraken”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

“Het belang van de A11 voor Brugge kun je niet overschatten”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “De nieuwe autosnelweg zorgt voor een nieuwe toegang tot Brugge. Ze zal ook voor een nieuwe dynamiek voor het noorden van de stad zorgen, terwijl het zuiden van Brugge ontlast zal worden.”

Dit artikel maakt deel uit van ons Dossier A11.

“En dan moet je nog de positieve gevolgen voor de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de Zeebrugse haven in acht nemen. Dit is de start van onze plannen om Brugge dichter bij de zee te brengen. Daarin zit ook het dossier van het voetbalstadion van Club Brugge. Alle puzzelstukjes zullen stilaan in elkaar vallen.”

Steden nabij een autostrade zijn gevoelig voor inbraken. “Als het transport voor de normale economie vlot verloopt, dan is dat ook het geval voor de ‘abnormale economie’. Daar zijn we op voorbereid”, zegt burgemeester Landuyt. “We hebben slimme camera’s aangekocht, en die zullen uitkijken op de invalswegen.”

Opvallend: de komst van de A11 is er zonder al te veel kritiek gekomen. “Door veel gesprekken vooraf te voeren, was er nagenoeg geen protest. Alles is heel vlot verlopen, ook omdat een groot deel van de snelweg boven de grond zweeft en er dus amper onteigeningen moesten plaatsvinden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.