Het grootste deel van de overtreders zijn toeristen. Maar ook heel wat Bruggelingen laten zich vangen, onder wie ook de burgemeester zelf. "Het verbaast me niet dat zoveel mensen beboet worden", reageert De fauw. "Sommigen volgen gewoon de auto voor hen. Het grote aantal boetes toont dat de mensen niet met opzet de regels overtreden maar vaak niet op de hoogte zijn van de autoluwe momenten."

De stad kan geen elektronische paaltjes zetten aan het begin van de straat aangezien taxi's en openbaar vervoer op die momenten wel het centrum in mogen. De burgemeester wil een elektronisch bord laten plaatsen zodat bestuurders duidelijk kunnen zien dat ze de straat niet mogen inrijden. "Het is de bedoeling dat auto's uit de winkelstraat geweerd worden door deze camera, niet dat we zo veel mogelijk boetes uitschrijven", aldus nog De fauw.

(Belga)

Het grootste deel van de overtreders zijn toeristen. Maar ook heel wat Bruggelingen laten zich vangen, onder wie ook de burgemeester zelf. "Het verbaast me niet dat zoveel mensen beboet worden", reageert De fauw. "Sommigen volgen gewoon de auto voor hen. Het grote aantal boetes toont dat de mensen niet met opzet de regels overtreden maar vaak niet op de hoogte zijn van de autoluwe momenten." De stad kan geen elektronische paaltjes zetten aan het begin van de straat aangezien taxi's en openbaar vervoer op die momenten wel het centrum in mogen. De burgemeester wil een elektronisch bord laten plaatsen zodat bestuurders duidelijk kunnen zien dat ze de straat niet mogen inrijden. "Het is de bedoeling dat auto's uit de winkelstraat geweerd worden door deze camera, niet dat we zo veel mogelijk boetes uitschrijven", aldus nog De fauw. (Belga)