Sint-Pietersschool zet sterk in op fietsveiligheid

© (Foto GST)
Redactie KW

In de week dat de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Sint-Pietersschool werken rond het thema mobiliteit worden heel wat sensibilisering momenten georganiseerd.

“We zijn op school erg bezig met mobiliteit en willen kinderen sensibiliseren om zich veilig in het verkeer te bewegen. De voorbije week is de politie op bezoek geweest om de fietsen te controleren en geven we het officiële startschot voor het fietsproject van het vijfde en zesde leerjaar. We proberen in het vijfde en zesde leerjaar zoveel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen zoals naar de sporthal voor de turnles, naar de archeologische site, naar de schaatsbaan. Daarom organiseerden we een verplichte fietscontrole, Alle leerlingen kregen een fluojas én vandaag werd aar een degelijke fietshelm aan toegevoegd”, weet directeur Tine Vandaele te vertellen.

Deze helmen worden dit jaar gesponsord door de lokale fietshandelaar Deltabikes die samen met de ouderraad instond voor het financiële aspect. “Toen we de mail van de ouderraad kregen om mee te werken aan deze campagne hebben we geen seconde getwijfeld, simpelweg omdat we dit een goed initiatief vonden. Veiligheid staat boven alles en met het steeds drukker wordend verkeer is een fietshelm zeker geen overbodige luxe. Door deze actie te ondersteunen vinden we het ook eens leuk om iets terug te kunnen doen voor de jeugd van Oostkamp”, weet Gillian Cokelaere van Delta-Bikes na afloop te vertellen.

Voor de ouderraad is het een jaarlijks weerkerende vraag om voldoende beschermmateriaal of fluovestjes bij elkaar te krijgen. “We hebben dit jaar dan ook een mooie deal kunnen sluiten met Gillian van Delta Bikes, een deal die vooral in het voordeel van onze kinderen is. Met een fluojas zijn ze toch veel beter zichtbaar en een fietshelm kan bij een val toch het verschil maken. Als de kinderen in groep naar een activiteit fietsen willen wij van de ouderraad dat dit gebeurt met de groots mogelijke veiligheid, vandaar deze gift aan de school en de kinderen”, weet Els Timmerman, bijgestaan door Lore De Jonghe van het oudercomité.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier