Sint-Paulus promoot fluohesjes in VTI Waregem: “Er is daar geen schaamte meer over”

© gf
Redactie KW

De leerlingenraad en het zorgteam Gezondheidsbeleid van de Sint-Paulusschool – campus VTI, zorgden voor een verrassing voor allen die “into FLUO” met de fiets naar school kwamen.

“Het verschil tussen gezien worden en net niet gezien worden kan dramatisch groot zijn”, aldus Luc Dekiere, pedagogisch directeur van Sint-Paulus. “Samen met de andere scholen van de St.-Paulusschool promoten we het dragen van fluo in het verkeer. We stellen vast dat de ‘schaamte’ om een fluohesjes of fluo-rugzakovertrek te dragen voorbij is. Waar de leerlingen vroeger bij hun aankomst snel het hesje in hun rugzak stopten, lopen ze er nu mee rond op de speelplaats. Ook het aantal leerlingen dat een fietshelm draagt, neemt toe.”

“Niet de leerlingen die zich in fluo doorheen het verkeer bewegen, moeten met de vinger gewezen worden. Het zijn de niet-fluodragers die met de vinger gewezen moeten worden. Wie zich niet laat opvallen in het verkeer gedraagt zich onverantwoord. Op verschillende campussen kunnen de personeelsleden een “Sint-Paulusschool”-hesje verkrijgen. Voor het personeel is er geen keuzestress meer: de hesjes zijn oranje en alle hesjes hebben maat XL – iedereen kan er in.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier