Schrappen parkeerplaatsen en aangepaste belijning moeten Meulebeeks kruispunt veiliger maken

© Google Streetview
Redactie KW

Oppositiepartij N-VA heeft in de Meulebeekse gemeenteraad gepleit voor de plaatsing van een spiegel op het kruispunt van de Holdestraat met de Bertje Santensweg, maar die komt er niet.

“Wie vanuit de richting Markt komt en naar de Barnumstraat of Oostrozebekestraat rijdt, moet daar stoppen. Maar, vooral omdat er aan de linkerkant meestal wagens geparkeerd staan, is de zichtbaarheid onvoldoende om veilig over te steken”, zegt raadslid Tom Wattijn (N-VA).

Vals veiligheidsgevoel

Schepen van Verkeer en Mobiliteit (Lijst van de Burgemeester) is geen voorstander van een spiegel. “Zo zou je er op veel plaatsen eentje kunnen zetten, maar in dit geval zou een spiegel een vals gevoel van veiligheid scheppen. Als bestuurders erin geen auto zien komen, zullen ze gewoon doorrijden.

Fietsrekken vervangen parkeerplaatsen

Wel zullen de eerste twee parkeerplaatsen links in de Bertje Santensweg worden geschrapt en vervangen door fietsrekken. Er komt ook belijning om automobilisten zo veel mogelijk rechts te houden bij het uitkomen van de Holdestraat. “Want hoe meer je naar de linkerkant van de straat rijdt, hoe meer de zichtbaarheid vermindert“, aldus nog de schepen.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier